A| Projekti

Montenegro For You

Istraživački projekat koji ima za cilj da podigne svijest među građanima Crne Gore i međunarodnoj javnosti o kulturnim i prirodnim bogatstvima Crne Gore i na taj način poboljša postojeću turističku ponudu naše zemlje. Ovaj projekat je u skladu sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Nacija (SDGs) i odnosi se na cilj 11 – sustainable cities and communities (održivi gradovi i zajednice). Tokom 6 nedelja koliko traje projekat inostrani učesnici iz svih krajeva svijeta imaju priliku da istraže skrivene ljepote Crne Gore i da svoje doživljaje dokumentuju kroz članke, video zapise i fotografije. Ovaj projekat je prvi put realizovan ljeta 2016. godine gdje smo doveli 21-og inostranog studenta iz 13 zemalja.

Saznaj više

Youth Speak

Forum omogućava mladim ljudima da na jednom mjestu razmjenjuju mišljenja i ideje sa liderima iz različitih oblasti, steknu bolji uvid u probleme sa kojima se svijet danas suočava i preuzmu aktivnu ulogu u rješavanju istih u svom okruženju. Delegatima pružamo mogućnost da steknu novu perspektivu koja će pokrenuti njihovu želju da rade na ličnom i profesionalnom razvoju, ali i da svoje okruženje učine boljim. Tokom trajanja Foruma, učesnike vodimo kroz jedinstveni koncept: Inspire, Engage, Act.

Global Village

Internacionalni kulturni događaj koji ima za cilj da građanima predstavi različite kulture, običaje i mentalitete iz svih krajeva svijeta. Zahvaljujući ovom projektu praktikanti prikazuju duh svoje kulture kroz tradicionalnu nošnju, muziku, hranu i ples. Global Village (globalno selo) ohrabruje socijalnu održivost, svjetska svjesnost i kulturoloskog shvatanja. Sumira generalno shvatanje svijeta kao globalnog sela i inspirise ljude da razumiju i cijene jedinsvenost i razlike jedni drugih kako bi se to kasnije razvilo u mir.

Enter Your Future

Edukacioni projekat koji ima za cilj da utiče na problem pasivnosti mladih u Crnoj Gori kroz niz neformalnih radionica. Ovim projektom želimo uticati i na problem nedovoljnog neformalnog obrazovanja i nedovoljne konkurentnosti mladih na tržištu rada. Ovaj projekat je u skladu sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Nacija (SDGs) i odnosi se na broj 4 – quality education (kvalitetno obrazovanje). Projekat pruža mogućnost našim studentima da u periodu od 7 nedelja kroz niz interaktivnih radionica koje vode strani praktikanti razvijaju svoje vještine kroz učenje stranih jezika, praktičnih radionica vezanih za stvaranje profesionalne orijentacije, razvijanje tzv. soft skills-a, i mnogih drugih. Ovaj projekat je do sada imao 6 izdanja, 41-og predavača iz preko 25 zemalja svijeta, 27 različitih radionica, i 365 učesnika radionica.